SEDII Kinetomedica
SEDIILE NOASTRE
 
 
Datorita cererilor mari pe care le-am avut de la pacientii nostri am reusit treptat sa acoperim toate sectoarele din Bucuresti (sector 1,2,3,4,5 si 6) si sa venim aproape de dvs. oriunde ati locui sau ati lucra. Cele 7 CENTRE ALFAKINETIC se regasesc la adresele de mai jos:
 
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


 


HERNIA DE DISC- RECUPERARE PRIN GIMNASTICA MEDICALA

Atunci cand coloana vertebrala este solicitata forte des poate sa apara o fisura a discului intervertebral care favorizeaza producerea unei boli numita discopatie vertebrala. Cele mai intalnite discopatii vertebrale sunt : hernie de disc ( lombara sau cervicala), lombosciatica, protruzie discala, lumbago etc. Cand vorbim despre hernie de disc (cervicala sau lombara) putem sa spunem ca aceasta reprezinta o deplasare a unei parti din discul intervertebral cu patrunderea a inelului fibros in canalul rahidian.Uneori aceasta patrundere este asociata cu migrarea nucleului pulpos. In acest caz este recomandat tratamentul chirurgical (operatie). Se apeleaza la operatie numai pe baza unui diagnostic cert facut dupa investigatia cu RMN.

Cea mai frecventa hernie de disc este localizata la nivelul zonei lombare ( l4-l5, l5-s1 ) a coloanei vertebrale. Herniile de disc pot sa apara si in zona cervicala sau toracala (mai rar).

Pe masura ce tesuturile imbatranesc, discurile intervertebrale isi pierd din elasticitate si flexibilitate si apare degenerarea (distrugerea) lor. Traumatismele de orice natura pot fi principala cauza a aparitiei unei discopatie lombare sau cervicale si a producerii unei hernii de disc.

Se descriu trei stadii prezenta la hernia de disc lombara ( la nivelul l4-l5, l5-s1 ):
-Stadiul initial - durere pe traiect radicular
-Stadiu secundar - compresia radacinii (durere si parestezii)
-Stadiu tertiar - paralizia radacinii

Durerea apare, de obicei, pe un singur picior cu un debut brusc sau gradat. Se poate agrava din cauza unor rasuciri, a mentinerii prelungite a ortotatismului , a stranutului sau tusei.

Fizioterapie, masaj terapeutic si kinetoterapie - tratamentul medical pentru hernia de disc (cervicala, lombara, toracala)

Cand este vorba de hernia de disc cervicala sau lombara in puseu acut se recomanda odihna in pat , efort fizic diminuat si urmarirea tratamentului recomandat de medic ( tratament medicamentos sau fizioterapie). Sedintele de fizioterapie (ultrasunet si electroterapie) trebuie efectuate in fiecare zi, fara intreruperi, si trebuie asociate cu masaj terapeutic (atentie !!! Nu masaj de relaxare) pentru a atinge obiectivul dorit (disparitia durerii). Dupa efectuarea sedintelor de fizioterapie se incepe urmatoarea faza de recuperare medicala pentru hernia de disc lombara - kinetoterapie. Gimnastica medicala (kinetoterapie) consta in efectuarea unui program de exercitii fizice bine stabilite si elaborate de catre un specialist - kinetoterapeut. In cabinetele medicale din Romania se foloseste programul Williams pentru recuperarea discopatiei lombare ( hernie de disc, lombosciatica). Programul Williams este alcatuit dintr-un set de exercitii care trebuie efectuate intr-o sala de kinetoterapie (gimnastica medicala) dotata cu aparatura necesara si in nici un caz acasa ( la domiciliu).

Recomandari pentru pacientii care sufera de hernie de disc lombara :
- retroversia bazinului si mentinerea spatelui drept atunci cand ne spalam pe dinti
- ridicarea unui obiect se va face cu genunchii indoiti si u spatele drept
- scaunul de la autoturismul propriu trebuie sa fie tras cat mai in fata
- spatarul scaunului de la masina sa fie la 90 grade
- trebuie evitate extensiile prin care se accentueaza lordozarea coloanei lombare
- trebuie evitate rasucirile bruste

 
Despre Kinetomedica
DESPRE KINETOMEDICA
 
 Primul Centru Kinetomedica a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
 Am inceput activitatea din pasiune si din dorinta de a face bine prin intemediul unei meserii-aceea de kinetoterapeut- in care cu greu poti sa gresesti si sa aplici un tratament nefavorabil daca aplici legile medicinii si daca ai bune cunostinte in domeniu: “primum non nocere” (“mai intai sa nu faci rau”). Treptat, fondatorii Centrelor Medicale Alfakinetic, Mario Nashoku-kinetoterapeut si Doctor in Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Simona Nashoku- sefa de promotie si detinatoare a unui Master in Kinetoterapie, au inceput sa fie din ce in ce mai cautati de catre pacienti, motiv pentru care au infiintat un prim cabinet de kinetoterapie, fizioterapie si masaj unde li s-au alaturat si alti specialisti in domeniu.  Deoarece solicitarile au crescut datorita calitatii si responsabilitatii cu care se elaborau si se aplicau programele de tratament a urmat o serie de inaugurari ale Centrelor Alfakinetic, astazi in numar de 8.
 
 Suntem specializati atat in lucrul cu bebelusii, copiii mai mari cat si cu adultii si incercam sa individualizam fiecare tratament in parte in functie de “tabloul” clinic al pacientului cu care lucram. Lucram cu maxim 2 persoane in sala simultan si dupa programe diferentiate  in functie de tipul de afectiune al fiecarui pcient in parte. In general, intregul ambient al Centrelor Alfakinetic este unul placut, activitatile desfasurandu-se intr-o atmosfera relaxata si civilizata, fara a exista sentimentul acela neplacut de “spital”.
 
 Echipa nostra este alcatuita din kinetoterapeuti cu experienta vasta in tratarea afectiunilor cu care ne confruntam zilnic. Fiecare kinetoterapeut al Centrelor Alfakinetic a beneficiat inainte de a se angaja la noi , de o perioada de training, marca Alfakinetic.
 
 Asadar, va asteptam cu drag, seriozitate si profesionalism in centrele noastre, fie ca sunteti adult sau copil, fie ca doriti sa tratati o problema sau doar sa preveniti aparitia unei eventuale afectiuni!!!
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
 
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. oriunde v-ati afla.
3. Avem CEL MAI LUNG PROGRAM DE LUCRU : L-V: 7:30-21:30 si       S: 8:00-17:00 si suntem singurii care va preluam apelurile telefonice, raspundem la informatii si facem chiar si programari, inclusiv dupa ce programul de lucru s-a terminat (Sambata dupa-masa si Duminica)
4. CEA MAI MARE ECHIPA DE KINETOTERAPEUTI si tehnicieni maseuri: peste 30 angajati
5. PROGRAMARILE SE RESPECTA INTOTDEAUNA si nu se asteapta suplimentar in sala de asteptare
6. Avem o retea de KINETOTERAPEUTI LA DOMICILIU atat pentru copiii cat si pentru adultii care nu se pot deplasa in cabinetele noastre.
7. PROGRAMELE DE KINETOTERAPIE SUNT INDIVIDUALIZATE si incercam sa lucram cu maxim 2 pacienti in sala simultan iar cu copiii mici, individual in sala
8. Nu facem sedinte de kinetoterapie daca pacientul are dureri, ci incepem cu cele de fizioterapie si masaj terapeutic, pentru a inlatura sau diminua durerea, urmand ca la finalul acestora sa continuam cu partea de kinetoterapie. Sunt putini cei care lucreaza asa, majoritatea cabinetelor preferand sa faca totul odata cu pacientul, pentru a nu mai fi nevoiti sa il cheme din nou la tratament. Insa, daca exista durere, inseamna ca la acel nivel exista si o inflamatie a tesuturilor. Daca incepem sa facem si fizioterapie si kinetoterapie si masaj, totul haotic, atunci vom creste inflamatia mai mult si pacientul va avea simptome din ce in ce mai neplacute.
9. Sedintele de reflexoterapie cuprind nu numai stimularea punctelor reflexogene din talpi dar si de pe palme si antebrate, sedinta durand 50 minute.
10. Masajul anticelulitic nu se soldeaza cu vanatai, caci lucram cu prize corecte, fara a sparge vasele capilare, ci doar straturile de tesut adipos.
 
 
      Am tinut sa facem toate aceste precizari, nu pentru a denigra activitatea altor colegi ci pur si simplu pentru ca ne “lovim” zilnic de aceste aspecte si de pacienti care au urmat o cale gresita de tratament si care ajung in final la noi, au rezulatate bune si ne cer sa promovam cumva aceste idei de terapie corecta!
 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
Servicii creare site creare site