SEDII Kinetomedica
SEDIILE NOASTRE
 
 
Datorita cererilor mari pe care le-am avut de la pacientii nostri am reusit treptat sa acoperim toate sectoarele din Bucuresti (sector 1,2,3,4,5 si 6) si sa venim aproape de dvs. oriunde ati locui sau ati lucra. Cele 7 CENTRE ALFAKINETIC se regasesc la adresele de mai jos:
 
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Sindromul de coada de cal
 

 

 In cabinetele noastre din Bucuresti va oferim programe individualizate de recuperare medicala (kinetoterapie) pentru pacienti diagnosticati cu sindromul de coada de cal. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel 031 429 50 58 sau 0722 555 112   Sindromul de coada de cal este intalnit destul de rar, determinat de un fragment liber voluminos în canalul vertebral, fragment tumoral sau infectie. Se caracterizeaza prin durere severa cu debut brusc si semne neurologice multiradiculare. Poate constitui o urgenta chirurgicala si de aceea investigatiile imagistice constituie o prioritate. Radiologia simpla a coloanei lombare nu este de ajutor, in schimb CT cu rezonanta magnetica nucleara (RMN) si, in indicatii speciale mielografia-CT constituie indicatii de electie. Investigatiile radiologice sunt si ele grevate de limite, anomaliile anatomice lombare fiind frecvente si la cei care nu au dureri lombare, iar incidenta acestora creste cu varsta, in timp ce descoperiri imagistice care nu au corespondent in simptomatologia bolnavului nu sunt utile. De regula, studiile diagnostice sunt indicate: cand se suspecteaza patologie sistemica, atunci cand se evaluaeza indicatia chirurgicala si in cazul lipsei de raspuns la terapia aplicata. Dintre factorii de risc care impun recurgerea precoce la investigatii imagistice enumeram: varsta peste 50 de ani, anamneza de neoplazie, suspiciunea de spondilita ankilopoietica, febra, deficite neurologice majore, evolutie trenanta cu lipsa ameliorarii simptomatologiei, utilizarea de corticosteroizi, trauma semnificativa, etc.

Tratamentul durerii lombare acute si a durerii acute de membru inferior presupune: anamneza atenta, examianre fizica si suport psihologic. Se recomanda repaus fizic si efort progresiv, terapie analgetica de scurta durata, tratament simptomatic, control si educatia sanitara a pacientului. Terapiile pasive au valoare limitata si rareori durerea lombara acuta este indicatie de abordare chirurgicala; discul herniat se resoabe de cele mai multe ori bolnavul devenind asimptomatic.

Persistenta durerii lombare peste 4-6 saptamani presupune reevaluarea atitudinii medicale. Se repeta investigatiile imagistice pentru a elucida cauzele evolutiei trenante. Se iau in consideratie factorii psihosociali si structurali. Dintre cauzele evolutiei trenante amintim: discul herniat, stenoza spinala, motilitate anormala, neoplasm, infectii, fracturi, etc. Tratamentul durerii lombare recurente implica un nou trial de terapie conservatoare, reevaluare atenta si, in caz de recurente frecvente, se va pune in discutie optiunea rezolvarii chirurgicale. Se va tine întotdeauna cont de ocupatia bolnavului, element critic de stategie terapeutica.

Durerea lombara cronica poate surveni in absenta oricarei patologii identificabile, cu sau fara implicare neurologica, iar investigatiile imagistice si electro-diagnostice pot oferi date extrem de variabile. Factorii de mdiu trebuie evaluati cu atentie. Abordarea terapeutica va fi intotdeauna prudenta, iar inainte de interventia chirurgicala trebuie obiectivata cu mare atentie patologia structurala. Reintegrarea profesionala poate fi dificila, cu sau fara recurgerea la solutia chirurgicala si trebuie avuta in vedere componenta psihica: vom avea de tratat nu numai coloana, ci si sindromul depresiv care insoteste durerea cronica! Criteriile de indicatie chirurgicala pentru sciatica sunt: durere incapacitanta care iradiaza sub genunchi, semne de compresie radiculara, esecul terapiei conservatoare, date imagistice concordante cu simptomatologia etc., în timp ce criteriile de indicatie chirurgicala pentru durere lombara cronica fara sciatica nu sunt precis stabilite. Tipurile de interventii chirurgicale sunt variate: discectomie, microdiscectomie, injectarea de chimopapaina, discectomie percutana, coagularea discului, etc. Publicam mai jos rezultatele unei metaanalize a unui numar de 436 de articole din literatura de specialitate din perioada 1966-1991 referitoare la rezultatele chirurgiei pentru hernierea discului lombar:sursa. www.arsd.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aaa...(20-10)
 

 
Despre Kinetomedica
DESPRE KINETOMEDICA
 
 Primul Centru Kinetomedica a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
 Am inceput activitatea din pasiune si din dorinta de a face bine prin intemediul unei meserii-aceea de kinetoterapeut- in care cu greu poti sa gresesti si sa aplici un tratament nefavorabil daca aplici legile medicinii si daca ai bune cunostinte in domeniu: “primum non nocere” (“mai intai sa nu faci rau”). Treptat, fondatorii Centrelor Medicale Alfakinetic, Mario Nashoku-kinetoterapeut si Doctor in Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Simona Nashoku- sefa de promotie si detinatoare a unui Master in Kinetoterapie, au inceput sa fie din ce in ce mai cautati de catre pacienti, motiv pentru care au infiintat un prim cabinet de kinetoterapie, fizioterapie si masaj unde li s-au alaturat si alti specialisti in domeniu.  Deoarece solicitarile au crescut datorita calitatii si responsabilitatii cu care se elaborau si se aplicau programele de tratament a urmat o serie de inaugurari ale Centrelor Alfakinetic, astazi in numar de 8.
 
 Suntem specializati atat in lucrul cu bebelusii, copiii mai mari cat si cu adultii si incercam sa individualizam fiecare tratament in parte in functie de “tabloul” clinic al pacientului cu care lucram. Lucram cu maxim 2 persoane in sala simultan si dupa programe diferentiate  in functie de tipul de afectiune al fiecarui pcient in parte. In general, intregul ambient al Centrelor Alfakinetic este unul placut, activitatile desfasurandu-se intr-o atmosfera relaxata si civilizata, fara a exista sentimentul acela neplacut de “spital”.
 
 Echipa nostra este alcatuita din kinetoterapeuti cu experienta vasta in tratarea afectiunilor cu care ne confruntam zilnic. Fiecare kinetoterapeut al Centrelor Alfakinetic a beneficiat inainte de a se angaja la noi , de o perioada de training, marca Alfakinetic.
 
 Asadar, va asteptam cu drag, seriozitate si profesionalism in centrele noastre, fie ca sunteti adult sau copil, fie ca doriti sa tratati o problema sau doar sa preveniti aparitia unei eventuale afectiuni!!!
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
 
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. oriunde v-ati afla.
3. Avem CEL MAI LUNG PROGRAM DE LUCRU : L-V: 7:30-21:30 si       S: 8:00-17:00 si suntem singurii care va preluam apelurile telefonice, raspundem la informatii si facem chiar si programari, inclusiv dupa ce programul de lucru s-a terminat (Sambata dupa-masa si Duminica)
4. CEA MAI MARE ECHIPA DE KINETOTERAPEUTI si tehnicieni maseuri: peste 30 angajati
5. PROGRAMARILE SE RESPECTA INTOTDEAUNA si nu se asteapta suplimentar in sala de asteptare
6. Avem o retea de KINETOTERAPEUTI LA DOMICILIU atat pentru copiii cat si pentru adultii care nu se pot deplasa in cabinetele noastre.
7. PROGRAMELE DE KINETOTERAPIE SUNT INDIVIDUALIZATE si incercam sa lucram cu maxim 2 pacienti in sala simultan iar cu copiii mici, individual in sala
8. Nu facem sedinte de kinetoterapie daca pacientul are dureri, ci incepem cu cele de fizioterapie si masaj terapeutic, pentru a inlatura sau diminua durerea, urmand ca la finalul acestora sa continuam cu partea de kinetoterapie. Sunt putini cei care lucreaza asa, majoritatea cabinetelor preferand sa faca totul odata cu pacientul, pentru a nu mai fi nevoiti sa il cheme din nou la tratament. Insa, daca exista durere, inseamna ca la acel nivel exista si o inflamatie a tesuturilor. Daca incepem sa facem si fizioterapie si kinetoterapie si masaj, totul haotic, atunci vom creste inflamatia mai mult si pacientul va avea simptome din ce in ce mai neplacute.
9. Sedintele de reflexoterapie cuprind nu numai stimularea punctelor reflexogene din talpi dar si de pe palme si antebrate, sedinta durand 50 minute.
10. Masajul anticelulitic nu se soldeaza cu vanatai, caci lucram cu prize corecte, fara a sparge vasele capilare, ci doar straturile de tesut adipos.
 
 
      Am tinut sa facem toate aceste precizari, nu pentru a denigra activitatea altor colegi ci pur si simplu pentru ca ne “lovim” zilnic de aceste aspecte si de pacienti care au urmat o cale gresita de tratament si care ajung in final la noi, au rezulatate bune si ne cer sa promovam cumva aceste idei de terapie corecta!
 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
Servicii creare site creare site