SEDII Kinetomedica
SEDIILE NOASTRE
 
 
Datorita cererilor mari pe care le-am avut de la pacientii nostri am reusit treptat sa acoperim toate sectoarele din Bucuresti (sector 1,2,3,4,5 si 6) si sa venim aproape de dvs. oriunde ati locui sau ati lucra. Cele 7 CENTRE ALFAKINETIC se regasesc la adresele de mai jos:
 
Program cabinete


Luni-Vineri: 7:30 - 21:30
Sambata: 8:00 - 16:00
Duminica este inchis
(dar se pot face programari)


Scolioza - exerciti pentru scolioza
 

 

In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala individualizate pentru pacienti diagnosticati cu diferite deficiente ( scolioza, lordoza, cifoza, cifo-scolioza). In cursul unei sedinte de gimnastica medicala pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

Programari la tel. 031.429.50.58 sau 0722555112

 

 

 Coloana vertebrala este formata din 33-34 vertebre, dintre care : 7 cervicale, 12 dorsale, 5 lombare, 5 sacrale si 4-5 coccigiene. Deviatiile coloanei vertebrale se pot clasifica in :  deviatii ale coloanei vertebrale in plan frontal (de exemplu, SCOLIOZA) sau deviatii ale coloanei vertebrale in plan sagital (de exemplu, CIFOZA sau LORDOZA). Mentionam ca aceasta clasificare este una succinta insa cuprinde cazurile cel mai des intalnite. Evident ca pot exista si combinatii ale acestora precum CIFO-LORDOZA sau CIFO-SCOLIOZA. Trebuie insa facuta diferentierea intre deficienta deja instalata si atitudinea anormala care ofera un teren favorabil pentru instalarea deficientei, in cazul in care nu se trateaza prin kinetoterapie.

Aceasta diferenta se face in urma analizei radiografiei coloanei vertebrale si a pacientului in sine (de exemplu: "SCOLIOZA" sau "ATITUDINE SCOLIOTICA", aceasta din urma nereprezentand deficienta deja instalata ci doar un reflex gresit de postura). In ambele cazuri insa trebuie sa se apeleze la kinetoterapie, aceasta fiind singura forma de tratament pentru deficientele de coloana care nu sunt monstroase si deci nu necesita interventie chirurgicala. Chiar si in cazul purtarii unui corset trebuie facute sedintele de kinetoterapie. In caz contrar se poate ajunge la asimetrii de bazin care vor afecta in timp mersul, la gibozitati toracale ("cocoase"), la dificultati respiratorii datorate expansiunii limitate a cutiei toracice etc.

Cand este depistata din timp, scolioza poate fi tratata fara a se mai ajunge la interventii chirugicale. Pentru curburi ale coloanei vertebrale de pana la 30 grade singurul tratament este kinetoterapia (gimnastica medicala sub indrumarea unui specialist-kinetoterapeut). Kinetoterapia este importanta pentru tonifierea musculaturii paravertebrale care sustine coloana, ajuta la flexibilitatea si mobilitatea coloanei si sterge reflexul gresit de postura instaurandu-l pe cel corect. De la 30 grade la 50 grade se recomanda pe langa kinetoterapie (gimnastica medicala) si purtarea unui corset, care previne agravarea curburii. In cazul curburilor de peste 50 grade singurul tratament este tratamentul chirurgical.


Tipurile de scolioze pot fi :
Scolioza cu o singura curbura

scolioza in forma literei "C" (dreapta sau stanga)

 
Scolioza cu doua sau trei curburi

scolioza in forma literei "S" (dreapta sau stanga), in care curburile alterneaza de o parte si de alta a coloanei in mod compensator.

De aceea este foarte important ca sedintele de kinetoterapie sa se desfasoare intr-un cabinet de kinetoterapie sub supravegherea unui kinetoterapeut, intrucat programul terapeutic difera in functie de tipul scoliozei.


Scolioza
Tratamentul prin kinetoterapie (gimnastica medicala)

urmareste sa corecteze deviatiile coloanei vertebrale si sa mentina aceasta corectare, sa opreasca evolutia scoliozelor, sa reduca tulburarile functionale si asimetriile secundare ale corpului.Printre oameni sunt cunoscute multe tipuri de tratament pentru scolioze (acupunctura, reflexoterapie, chiropraxie, tratamente naturiste etc.), dar medicina contemporana recunoaste numai trei tipuri de tratament care sunt reconoscute de Organizatia Mondiala Pentru Sanatate anume:

1.TRATAMENT PRIN KINETOTERAPIE (GIMNASTICA MEDICALA)
2.TRATAMENT ORTOPEDIC (corset)
3.TRATAMENT CHIRURGICAL

Atentie parinti!!!!!!! Duceti copiii la cabinete de kinetoterapie daca stiti ca acestia au deficiente de coloana(scolioze,cifoze). Avantajul este acela ca pana la 18 ani o deficienta de coloana se poate recupera total daca urmati tratament de kinetoterapie. Dupa aceasta varsta, coloana "nu se mai indreapta" intrucat sistemul osos se opreste din dezvoltare si atunci, se lucreaza pentru stagnarea evolutiei deficientei si limitarea aparitiei complicatiilor acesteia.

Sursa. www.scolioza-scolioza.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aa..(06-10)

 

 
Despre Kinetomedica
DESPRE KINETOMEDICA
 
 Primul Centru Kinetomedica a luat fiinta acum mai bine de 13 ani. Treptat am deschis 7 sedii in Bucuresti , insumand in total o echipa de peste 30 de kinetoterapeuti absolventi de Facultate de Kinetoterapie si in majoritatea cazurilor si de Master in Kinetoterapie.
 
 Pentru cei care nu au auzit inca de noi vom scrie mai jos cateva randuri explicative legate de activitatea noastra in Bucuresti iar celor carora ne cunosc deja, le multumim pentru fidelitatea cu care revin la noi si pentru recomandarile calduroase pe care le fac prietenilor lor in ceea ce priveste serviciile noastre de kinetoterapie, fizioterapie si masaj.
 
 Am inceput activitatea din pasiune si din dorinta de a face bine prin intemediul unei meserii-aceea de kinetoterapeut- in care cu greu poti sa gresesti si sa aplici un tratament nefavorabil daca aplici legile medicinii si daca ai bune cunostinte in domeniu: “primum non nocere” (“mai intai sa nu faci rau”). Treptat, fondatorii Centrelor Medicale Alfakinetic, Mario Nashoku-kinetoterapeut si Doctor in Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Simona Nashoku- sefa de promotie si detinatoare a unui Master in Kinetoterapie, au inceput sa fie din ce in ce mai cautati de catre pacienti, motiv pentru care au infiintat un prim cabinet de kinetoterapie, fizioterapie si masaj unde li s-au alaturat si alti specialisti in domeniu.  Deoarece solicitarile au crescut datorita calitatii si responsabilitatii cu care se elaborau si se aplicau programele de tratament a urmat o serie de inaugurari ale Centrelor Alfakinetic, astazi in numar de 8.
 
 Suntem specializati atat in lucrul cu bebelusii, copiii mai mari cat si cu adultii si incercam sa individualizam fiecare tratament in parte in functie de “tabloul” clinic al pacientului cu care lucram. Lucram cu maxim 2 persoane in sala simultan si dupa programe diferentiate  in functie de tipul de afectiune al fiecarui pcient in parte. In general, intregul ambient al Centrelor Alfakinetic este unul placut, activitatile desfasurandu-se intr-o atmosfera relaxata si civilizata, fara a exista sentimentul acela neplacut de “spital”.
 
 Echipa nostra este alcatuita din kinetoterapeuti cu experienta vasta in tratarea afectiunilor cu care ne confruntam zilnic. Fiecare kinetoterapeut al Centrelor Alfakinetic a beneficiat inainte de a se angaja la noi , de o perioada de training, marca Alfakinetic.
 
 Asadar, va asteptam cu drag, seriozitate si profesionalism in centrele noastre, fie ca sunteti adult sau copil, fie ca doriti sa tratati o problema sau doar sa preveniti aparitia unei eventuale afectiuni!!!
 
De ce la noi si nu in alt cabinet
 
 Desi acum mai bine de 13 ani eram primul Centru Privat de Kinetoterapie din Bucuresti, treptat au aparut o multitudine de cabinete mai mari sau mai mici insa consideram necesar sa prezentam cateva aspecte prin care ne diferentiem clar de restul cabinetelor de kinetoterapie din Bucuresti:
 
1. Avem o experienta extrem de bogata fiind PRIMUL CENTRU PRIVAT DE KINETOTERAPIE DIN BUCURESTI.
2. Detinem CELE MAI MULTE PUNCTE DE LUCRU: 7 cabinete, cel putin cate unul in fiecare sector, astfel incat suntem aproape de dvs. oriunde v-ati afla.
3. Avem CEL MAI LUNG PROGRAM DE LUCRU : L-V: 7:30-21:30 si       S: 8:00-17:00 si suntem singurii care va preluam apelurile telefonice, raspundem la informatii si facem chiar si programari, inclusiv dupa ce programul de lucru s-a terminat (Sambata dupa-masa si Duminica)
4. CEA MAI MARE ECHIPA DE KINETOTERAPEUTI si tehnicieni maseuri: peste 30 angajati
5. PROGRAMARILE SE RESPECTA INTOTDEAUNA si nu se asteapta suplimentar in sala de asteptare
6. Avem o retea de KINETOTERAPEUTI LA DOMICILIU atat pentru copiii cat si pentru adultii care nu se pot deplasa in cabinetele noastre.
7. PROGRAMELE DE KINETOTERAPIE SUNT INDIVIDUALIZATE si incercam sa lucram cu maxim 2 pacienti in sala simultan iar cu copiii mici, individual in sala
8. Nu facem sedinte de kinetoterapie daca pacientul are dureri, ci incepem cu cele de fizioterapie si masaj terapeutic, pentru a inlatura sau diminua durerea, urmand ca la finalul acestora sa continuam cu partea de kinetoterapie. Sunt putini cei care lucreaza asa, majoritatea cabinetelor preferand sa faca totul odata cu pacientul, pentru a nu mai fi nevoiti sa il cheme din nou la tratament. Insa, daca exista durere, inseamna ca la acel nivel exista si o inflamatie a tesuturilor. Daca incepem sa facem si fizioterapie si kinetoterapie si masaj, totul haotic, atunci vom creste inflamatia mai mult si pacientul va avea simptome din ce in ce mai neplacute.
9. Sedintele de reflexoterapie cuprind nu numai stimularea punctelor reflexogene din talpi dar si de pe palme si antebrate, sedinta durand 50 minute.
10. Masajul anticelulitic nu se soldeaza cu vanatai, caci lucram cu prize corecte, fara a sparge vasele capilare, ci doar straturile de tesut adipos.
 
 
      Am tinut sa facem toate aceste precizari, nu pentru a denigra activitatea altor colegi ci pur si simplu pentru ca ne “lovim” zilnic de aceste aspecte si de pacienti care au urmat o cale gresita de tratament si care ajung in final la noi, au rezulatate bune si ne cer sa promovam cumva aceste idei de terapie corecta!
 
Galerie foto
Articole recente blog
Dragi pacienti,
 
Aici puteti citi articole referitoare la o serie de afectiuni reumatologice, neurologice sau ortopedice, intalnite la copii sau adulti care necesita tratament de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj (hernie de disc, spondiloza cervicala, torticolis, talus-valgus etc)…..
 
Boli tratate
Iata o serie de boli care sunt tratate cu success de catre Echipa Alfakinetic, intr-un mod aparte si dupa programe de recuperare medicala alcatuite progresiv si individualizat pentru fiecare pacient in parte….
 
 
Servicii creare site creare site